Een uur cultuur

Algemeen

Met ‘Een uur cultuur' brengt het André Demedtshuis een aantal culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier willen we u laten genieten van een boeiende babbel over literatuur en andere thema's met een spraakmakende gast. Het dieptegesprek wordt steeds in goede banen geleid door een ervaren moderator.

Deze lezingen gaan door in Bibibliotheek BIBOX, Markt 1 te Wielsbeke, steeds op een zondagmorgen van 11u tot 12u.

Kostprijs: € 5.

Om praktische redenen vragen wij u om steeds uw aanwezigheid te melden door een mail te sturen naar info@andredemedts.be met vermelding van uw naam en het aantal personen

Na afloop wordt u gratis een aperitief aangeboden en kan u wat napraten. Er is normaal ook een signeersessie met de auteur voorzien.

Een uur cultuur met Sigrid Spruyt - zondag 24 november 2019 van 11u tot 12u.

Sigrid Spruyt was als journaliste bij de VRT van 1989 tot 2010 werkzaam. Nagenoeg zestien jaar was ze op televisie te zien als anker van ‘Het journaal'. Aanvankelijk was haar werk bij de Vlaamse openbare omroep een jeugddroom die uitkwam. Na verloop van tijd bleek het dagelijks tv-journaal niet langer meer verenigbaar met haar visie op journalistiek en haar functioneren op de nieuwsredactie. Onder het mom dat ze allergisch was voor schmink verdween ze van het scherm. De echte reden was dat ze zich niet langer meer kon verzoenen met de werking van de VRT-nieuwsredactie en bij uitbreiding de media in het algemeen. In Dagboek van een anker biedt ze, aan de hand van dagboeknotities, de lezer een blik achter de schermen van ‘Het journaal'.

Carlos Alleene, auteur, publicist en literair journalist gaat in gesprek met Sigrid Spruyt over actuele journalistiek, haar Dagboek van een anker en haar plannen voor de toekomst.

Een uur cultuur met Sigrid Spruyt - zondag 24 november 2019 van 11u tot 12u.