Het huis

Het André Demedtshuis

‘Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'


Het André Demedtshuis is een cultuur- en kunstencentrum, gelegen in het rustieke decor van de oude Leievallei in Sint-Baafs-Vijve. Het huis - opgericht in 1983 en volledig vernieuwd in 2011-2012 - is genoemd naar Vlaams schrijver-dichter en cultuurpromotor André Demedts (1906-1992). Demedts was een belangrijk Vlaams auteur van poëzie, proza, toneelstukken, essays en opiniestukken, maar ook een inspirator van flink wat Vlaams-Nederlandse cultuur- en literatuurorganisaties. Het André Demedtshuis bezit de ideale troeven om de bezoeker de schoonheid van cultuur en de rust van natuur te bieden.


Het permanente André Demedtsmuseum en de maandelijkse kunsttentoonstellingen zijn zeker een bezoekje waard. Er zijn ook klassieke koffieconcerten in de aanpalende Sint-Bavokerk. Het André Demedtshuis is een geslaagde ontmoetingsplek voor cultuurgeïnteresseerden, voor zowel jong als oud. Toegang is gratis. Tijdens de zomermaanden 7/7 open, met zomerterras.

Adres: Sint-Bavostraat 19, 8710 Sint-Baafs-Vijve
Info: www.andredemedts.be