Koffieconcert

met Wouter Vercruysse

Wouter Vercruysse is Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium Gent met cello als instrument. Hij won o.a. de Dexia Classics en de Rotarywedstrijd. Als solist en chambrist bracht hij concerten in ’s werelds meest prestigieuze zalen: Carnegie Hall New York, Shangai Oriental Arts Center, Cité de la Musique Parijs en Bozar Brussel. En nu dus ook in de Sint-Bavokerk in Sint-Baafs-Vijve. Wouter concerteert voornamelijk in Vlaanderen, waar hij als stichtend lid van de ensembles Helix Duo, Kinsa Trio en Nightbird Trio kon genieten van de steun van de Vlaamse Overheid in het kader van Podium/Jong Talent.
Daarnaast is hij enthousiast lid van het Symfonieorkest Vlaanderen en gedreven leraar aan de muziekacademie van Lebbeke.
Zijn debuutalbum Nightbird met de muziek van zijn mentor Armand Coeck kreeg lovende internationale recensies, werd genomineerd voor de JPF Music Awards in de VS en opgepikt voor de cd Klara4Kids II. In de zomer van 2011 nam hij zijn tweede plaat op, met eigen werk, Folies de Flandre.
Programma: Bach, Armand Coeck, Wouter Vercruysse


PRAKTISCH
Sint-Bavokerk, Sint-Baafs-Vijve

Zondag 4 november 2012, 17 uur
10 euro (8 euro met Davidsfonds Cultuurkaart, 5 euro in combinatie met erfgoedtocht In de voetsporen van Demedts).