Nieuws

Medewerkster Marleen op pensioen

Medewerkster Marleen op pensioen

Op vrijdag 4 oktober 2013 nam het André Demedtshuis afscheid van medewerker Marleen Wullaert die op pensioen gaat. We danken haar graag voor haar jarenlange inzet en enthousiasme om van ons cultuur- en en kunstencentrum een ontmoetingsplek voor jong en oud te maken. Op de foto zie je voorzitter Franck De Munster die Marleen in de bloemetjes zet. Bedankt, Marleen!

Demedtshuis genomineerd voor Publieksprijs Museumprijs 2013

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen nomineert het André Demedtshuis uit Sint-Baafs-Vijve voor de Publieksprijs van de Museumprijs 2013. Daarmee krijgt het André Demedtshuis - dat in 2011-2012 een grondige renovatie en vernieuwing onderging - een extra erkenning.

Meer info »

Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege brengt blitzbezoek aan André Demedtsmuseum

Vlaams minister van cultuur Joke Schauvliege brengt blitzbezoek aan André Demedtsmuseum

Op zaterdag 23 februari 2013 bracht Vlaams minister van cultuur en leefmilieu een blitzbezoek aan het André Demedtshuis en -museum. Ze was erg lovend over de inspanningen van de gemeente om het gebouw te renoveren en nog meer over de vrijwilligers die het museum helemaal vernieuwden en een eigentijdse uitstraling gaven. Ze kreeg een korte rondleiding van het Wielsbeekse schepencollege en museumcoördinator Bert De Smet. Meer foto's via onze Facebook-pagina.

Museumcoördinator Bert De Smet Krak van Wielsbeke 2012

Museumcoördinator Bert De Smet Krak van Wielsbeke 2012Museumcoördinator Bert De Smet is verkozen tot Krak van Wielsbeke 2012, een wedstrijd van de Krant van West-Vlaanderen. De 26-jarige vrijwilliger vernieuwde samen met drie andere jonge kerels het André Demedtsmuseum en krijgt daar nu erkenning voor. Zijn overwinning draagt hij op aan alle collega-vrijwilligers van het André Demedtshuis. vzw André Demedtshuis is in elk geval fier om twee Kraks in zijn gelederen te tellen: voorzitter Franck De Munster (Krak van Wielsbeke 2009) en nu museumcoördinator Bert. Het André Demedtshuis blijft dan ook graag verder ploegen om cultuur toegankelijker te maken in Sint-Baafs-Vijve. Dank voor uw erkenning van ons werk!

 

Het artikel vind je in groot formaat via deze verwijzing.