2022-10-ErikVanDeMert

Expo oktober 2022

Van 01/10/2022 tot 30/10/2022

Open elke van 00:00 tot 00:00

Vernissage op zaterdag 01/10/2022 om 14:00

Four Different Styles

Erik Van de Mert

 

Erik Van de Mert (°1958, Berchem) schildert doeken en panelen die puur kleur, licht en penseelstreek zijn. Ze zijn een oneindige reeks van variaties op één thema. Essentieel is de lichtwerking, het licht dat als het ware uit het doek straalt. Zijn doeken hebben iets van glasramen waar de zonnestralen doorheen hun weg zoeken. Als kijker zetten ze je aan na te denken over de werkwijze: hoe is het schilderij tot stand gekomen? Wat was er eerst en welke laag is er nadien aangebracht? Het is alsof Van de Mert dingen verborgen houdt; alsof hij slechts sporen wil tonen van verdwijnende, onderliggende structuren.

 

www.erikvandemert.be

 

Leo Reijnders 


Kunstenaar, performer en radiomaker Leo Reijnders (°1959) verbeeldt met een complexe wereld vol ideeën. Een wereld die verschijnt in kleine dagboektekeningen en notities. Een wereld over natuur, mens en dier, maar dan in verbeeldingrijke situaties. Bevreemdende taferelen van leven in het water, op de aarde, in de lucht en in de cosmos. Ze stralen allemaal blijheid uit, ze hebben de frisheid van kindertekeningen, maar bij nader toezien zitten ze vol met onderliggende betekenissen en knipoogjes. Het oeuvre van Leo Reijnders zit vol verbeelding en met een fijne humor wijst hij ons op menselijke gedragingen en zienswijzen. Hij staat dan ook niet voor bekend onder zijn artiestennaam 'Wolkenbreier'.

 

www.thecloudknitters.be


Werner Paenen

 

Werner Paenen (°1954, Wuustwezel) maakt schilderijen, tekeningen en collages. Met eenvoudige vormen en materialen creëert hij objecten en assembleert elementen tot een entiteit. Hij is er zich van bewust dat een kunstwerk geen antwoorden dient te geven, maar vragen dient te stellen, dat het niet moet bevestigen of verklaren, maar dat het suggestief werkzaam dient te zijn. Elk schilderij is een poging tot het creëren van evenwicht tussen een autonoom beeld en de emotionele belevenis ervan. Het is het continue zoeken naar het moment om te stoppen, omdat elke verder toevoeging afbreuk doet aan het beeld. Schilderen is een proces van toevoegen en moduleren.

 

www.wernerpaenen.be

 

Wilfried Van Bauwel

 

Wilfried Van Bauwel (°1957, Berchem) stortte zich na zijn studies aan de Berchemse Kunstacademie met volle overgave op de schilderkunst, die hij tot op de dag van vandaag beoefent. In de loop der jaren schilderde, schetst en beeldhouwde hij een bijzonder omvangrijk oeuvre bijeen, getuigend van een wonderlijke fantasie, ongebreidelde creativiteit en enthousiasme en een niet aflatende werkkracht. 

Wilfried Van Bauwels werken getuigen zowel van verfijnde humor, van eenzaamheid, woede en teleurstelling, liefde en tederheid. Dit alles verwoord met een krachtige en trefzeker expressiviteit. 

Schilderen is voor Wilfried als ademen, een vanzelfsprekendheid en een noodzaak.

 

www.instagram.com/wilfriedvanbauwel

 

U wordt vriendelijk uitgenodigd op de vernissage met muzikale omlijsting op zaterdag 1 oktober om 15u.

 

De expo loopt van zaterdag 1 oktober t.e.m. zondag 30 oktober 2022. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op zaterdag 1 oktober om 14 uur.

 

De expo loopt van zaterdag 1 oktober t.e.m. zondag 30 oktober 2022. 
Open elke van 0 uur tot 0 uur.

Toegang : gratis