Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Tentoonstelling maart 2024

Van 02/03/2024 tot 31/03/2024

Gilbert Vangampelaere, Nicolas Vannieuwenhuyze, Dirk Bossouw, Ronny Vanmaele en Paul Cannie.

Op deze groepstentoonstelling is een grote diversiteit aan kunstvormen te zien, gaande van kleurrijke schilderijen van Gilbert Vangampelaere en beelden uit takken en beton van Nicolas Vannieuwenhuyze tot olieverf op doek van Dirk Bossouw en landschapsschilderijen van Ronny Vanmaele. Paul Cannie brengt tot slot wat eigen poëzie.

Koffieconcert

24/03/2024 17:00

Guido De Neve – Ciaccona - NIEUWE DATUM

De virtuoze violist Guido De Neve - fakkeldrager van de Belgische vioolschool - laat ons kennismaken met het beroemde Ciaccona van Johann Sebastian Bach. Hiervoor bespeelt hij maar liefst drie verschillende violen, die stuk voor stuk hun eigenheid aan het publiek prijsgeven.

Tentoonstelling april 2024

Van 06/04/2024 tot 28/04/2024

Jan Dewilde & Lieven Dermaut

Jan Dewilde geeft oude voorwerpen een tweede leven door ze samen te voegen tot verrassende, nieuwe beeldjes. Vaak toveren die een glimlach op het gezicht.

 

Lieven Dermaut tekent dan weer heel gelaagde taferelen met Oost-Indische inkt die hij vervolgens laagje na laagje inkleurt met aquarel. In zijn werken valt een niet-alledaagse en toch vertrouwde realiteit te ontdekken.

Een uur cultuur

14/04/2024 11:00

Toni Coppers

Toni Coppers, één van Vlaanderens bekendste misdaadauteurs, komt langs voor ongetwijfeld een spannend uurtje cultuur.  Zijn naambekendheid heeft hij vooral te danken aan zijn serie misdaadromans waarin de Antwerpse commissaris Liese Meerhout de hoofdrol opeist. 

Koffieconcert

28/04/2024 17:00

L’Alba – À principiu

Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland Corsica, verbluffen de zes zanger-muzikanten van L'Alba met eigen hedendaagse composities. Vanaf de eerste noten vinden hun prachtige stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.