Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Tentoonstelling april 2024

Van 06/04/2024 tot 28/04/2024

Jan Dewilde & Lieven Dermaut

Jan Dewilde geeft oude voorwerpen een tweede leven door ze samen te voegen tot verrassende, nieuwe beeldjes. Vaak toveren die een glimlach op het gezicht.

 

Lieven Dermaut tekent dan weer heel gelaagde taferelen met Oost-Indische inkt die hij vervolgens laagje na laagje inkleurt met aquarel. In zijn werken valt een niet-alledaagse en toch vertrouwde realiteit te ontdekken.

Koffieconcert

28/04/2024 17:00

L’Alba – À principiu

Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland Corsica, verbluffen de zes zanger-muzikanten van L'Alba met eigen hedendaagse composities. Vanaf de eerste noten vinden hun prachtige stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.

Tentoonstelling mei 2024

Van 04/05/2024 tot 26/05/2024

Collectief 'Het Skilderietje'

'Het Skilderietje' is een groep kunstenaars die elkaar heeft leren kennen in de Academie van Waregem, afdeling beeldende kunst. Luc Verschuere, Yvan Behaeghe, Greet Callens, Paul Van Tieghem en Johan Hallez vertolken hun drijfveer om bijna dagelijks met kunst bezig te zijn elk op een andere manier en dat levert een heel gevarieerde expo op.

Tentoonstelling juni 2024

Van 01/06/2024 tot 23/06/2024

Sarah Lefèvre - Visions of Bliss

Sarah Lefèvre houdt ervan om “magische momenten” vast te leggen die zij met de mensen om haar heen meemaakte. Zo bevinden de beelden zich vaak op haar kot, maar ook op reis of in een alternatieve wereld die zij zelf creëerde. Met deze “Visions of Bliss” wordt de lijn tussen realiteit en visioen dan ook vervaagd.