Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Koffieconcert

30/01/2022 17:00

Wannes Cappelle & Nicolas Callot - UITVERKOCHT

Fans van volkszanger Wannes Cappelle en liefhebbers van het repertoire van Schubert: verenig je! Want de eenvoud in de taal van Wannes en de toetsen van pianist Nicolas Callot gaan recht naar het hart.

Koffieconcert

06/03/2022 17:00

Astrid Stockman - LAATSTE TICKETS

Astrid Stockman houdt niet van covid. Tijdens het uurtje muziek dat ze brengt, is het voor haar dan ook erg belangrijk dat iedereen in het publiek die hele situatie even kan vergeten. Nochtans is het door je-weet-wel dat de sopraan in haar huiskamer kleine liedjes begon te spelen aan haar piano.

Een uur cultuur

13/03/2022 11:00

Stefan Hertmans

Sinds zijn bestseller Oorlog en Terpentijn (2013) is Stefaan Hertmans een van de meest vooraanstaande schrijvers in onze Lage Landen. Zijn roman De Bekeerlinge (2016) werd ook alom geprezen en veel vertaald en thans is er De Opgang (2020), een meesterlijk beschreven opzienbarend oorlogsverhaal en een wrang huwelijksdrama.

Koffieconcert

24/04/2022 17:00

Bernard Baert

Geboren en getogen Waregemnaar Bernard Baert verzamelt voor dit overzichtsconcert heel wat bevriende muzikanten rond zich en samen brengen ze onder andere Epicurus, een compositie voor strijkorkest.