Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Tentoonstelling februari 2023

Van 04/02/2023 tot 26/02/2023

Kunstacademie Waregem - afdeling Wielsbeke

De leerlingen van de Kunstacademie Waregem - afdeling Wielsbeke hebben in het eerste semester al heel wat leuke en verrassende werkjes gemaakt. Deze digitale hoogstandjes, kleurrijke schilderijen en krachtige tekeningen zullen te zien in deze tussentijdse tentoonstelling rond het jaarthema 'BRUUT'.

Een uur cultuur

19/02/2023 11:00

Delphine Lecompte

Dichteres Delphine Lecompte is een frisse wind en verademing in het poëzielandschap. Ze heeft een oeuvre opgebouwd dat we stilaan indrukwekkend mogen noemen. Ze schroomt daarbij niets, spaart niemand en omarmt de schaamte volledig. Maar hoe frêle de dichteres ook mag overkomen, ze weet het publiek steeds in te pakken met haar spitsvondigheid en humor.

Koffieconcert

05/03/2023 17:00

Trio Aries - Awakening

Trio Aries, dat zijn pianist Wouter Valvekens, violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman, stelt hun debuutcd Awakening voor in Sint-Baafs-Vijve. De carrière van het ensemble nam hoge vlucht toen het in 2020 de prestigieuze Supernova Kamermuziekwedstrijd won, georganiseerd door de nationale radio in België.

Zomer van fotografie 2023

Van 01/07/2023 tot 27/08/2023

Lost and found

Lost and found, een tentoonstelling van verloren gebouwen

 

Als 3 fotografen erop uit trekken, op zoek naar afgelegen plaatsen waar de natuur het geruisloos terug overneemt, vinden ze unieke creaties van vervallen schoonheid en vergeten grandeur in België.

Een uur cultuur

02/07/2023 10:00

Bart Moeyaert

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt. In 2019 won hij de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award”, de officieuze Nobelprijs voor jeugdliteratuur. Het is de bekroning voor de ziel en boodschap die hij al tientallen jaren in zijn werk legt.

Koffieconcert

02/07/2023 17:00

Martine Tanghe & Oxalys Ensemble - Morris

Martine Tanghe leest Morris, een nieuw verhaal van Bart Moeyaert, op muziek van Koen Brandt, gebracht door het ensemble Oxalys.

Rondleiding

08/07/2023 14:00

André Demedtshuis

Tijdens deze rondleiding met gids aan (het museum van) het André Demedtshuis en omgeving kom je niet alleen meer te weten over het leven en werk van André Demedts, maar ook over zijn belang voor het Vlaams gedachtengoed, zijn rol als cultuurmentor of als brugfiguur tussen Vlaanderen en Zuid-Afrika. Verwacht je daarnaast ook aan een aantal verrassende anekdotes!

Koffieconcert

15/10/2023 17:00

Kurt Van Eeghem & Cosy Brass Quartet

In dit koffieconcert brengen het Cosy Brass Quartet en Kurt Van Eeghem muziek en poëzie dichter bij elkaar.

Het kwartet staat garant voor een virtuoze uitvoering en een innig warme klank, en verbaast zo steeds weer elk publiek met een prachtig staaltje kopermuziek.

 

Kurt Van Eeghem brengt op zijn beurt een ode aan André Demedts en zijn tijd- en/of gedachtegenoten.