Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Expo december 2023

Van 02/12/2023 tot 17/12/2023

Lokale kunstenaars

Om de 2 jaar biedt het André Demedtshuis lokale kunstenaars de kans om hun werk aan het brede publiek voor te stellen. De jaar nemen 14 kunstenaars deel aan deze expo.

Koffieconcert

04/02/2024 17:00

Francoise Vanhecke – A Journey Into The Universe

A Journey Into The Universe - een muzikale reis doorheen het Universum is een samenwerking tussen componist Pascal Coppé en sopraan Françoise Vanhecke. Het West-Vlaamse duo heeft een concept gecreëerd waarbij zang, elektronische muziek en beklijvende beelden samengeweven worden tot een boeiend geheel.

Koffieconcert

28/04/2024 17:00

L’Alba – À principiu

Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland Corsica, verbluffen de zes zanger-muzikanten van L'Alba met eigen hedendaagse composities. Vanaf de eerste noten vinden hun prachtige stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.