Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Expo september 2023

Van 02/09/2023 tot 24/09/2023

Cathy Ghyoot

Cathy Ghyoot uit Brugge combineert in deze expo macrofotografie en digital art. Haar werken zijn digitale composities, opgebouwd uit meerdere lagen. Ze werkt met heel levendige kleuren, diepte en reliëf waardoor haar composities één mooi en boeiend geheel vormen.

Expo oktober 2023

Van 30/09/2023 tot 29/10/2023

Isabelle Decrans & Martina Denijs

Isabelle Decrans brengt aquarellen, acryl of olieverf op doek. Omdat oktober in Senteboas synoniem staat voor hondenzwemming, maakte Isabelle speciaal enkele werken waarbij de hond centraal staat.

 

De passie van Martina Denijs om te creëren is veelzijdig: ze maakt niet enkel beelden in keramiek maar ook tekeningen en schilderijen. Voor deze expo werkte ze rond het thema The Circle of Life.

Koffieconcert

15/10/2023 17:00

Kurt Van Eeghem & Cosy Brass Quartet

In dit koffieconcert brengen het Cosy Brass Quartet en Kurt Van Eeghem muziek en poëzie dichter bij elkaar.

Het kwartet staat garant voor een virtuoze uitvoering en een innig warme klank, en verbaast zo steeds weer elk publiek met een prachtig staaltje kopermuziek.

 

Kurt Van Eeghem brengt op zijn beurt een ode aan André Demedts en zijn tijd- en/of gedachtegenoten.

Koffieconcert

26/11/2023 17:00

Guido De Neve – Ciaccona

De virtuoze violist Guido De Neve - fakkeldrager van de Belgische vioolschool - laat ons kennismaken met het beroemde Ciaccona van Johann Sebastian Bach. Hiervoor bespeelt hij maar liefst drie verschillende violen, die stuk voor stuk hun eigenheid aan het publiek prijsgeven.

Expo december

Van 02/12/2023 tot 17/12/2023

Lokale kunstenaars

Om de 2 jaar biedt het André Demedtshuis lokale kunstenaars de kans om hun werk aan het brede publiek voor te stellen. 

Koffieconcert

04/02/2024 17:00

Francoise Vanhecke – A Journey Into The Universe

A Journey Into The Universe - een muzikale reis doorheen het Universum is een samenwerking tussen componist Pascal Coppé en sopraan Françoise Vanhecke. Het West-Vlaamse duo heeft een concept gecreëerd waarbij zang, elektronische muziek en beklijvende beelden samengeweven worden tot een boeiend geheel.

Koffieconcert

28/04/2024 17:00

L’Alba – À principiu

Met respect voor de muzikale tradities van hun eiland Corsica, verbluffen de zes zanger-muzikanten van L'Alba met eigen hedendaagse composities. Vanaf de eerste noten vinden hun prachtige stemmen en eclectische instrumenten de weg naar je hart.