Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Tentoonstelling mei 2024

Van 04/05/2024 tot 26/05/2024

Collectief 'Het Skilderietje'

'Het Skilderietje' is een groep kunstenaars die elkaar heeft leren kennen in de Academie van Waregem, afdeling beeldende kunst. Luc Verschuere, Yvan Behaeghe, Greet Callens, Paul Van Tieghem en Johan Hallez vertolken hun drijfveer om bijna dagelijks met kunst bezig te zijn elk op een andere manier en dat levert een heel gevarieerde expo op.

Tentoonstelling juni 2024

Van 01/06/2024 tot 23/06/2024

Sarah Lefèvre - Visions of Bliss

Sarah Lefèvre houdt ervan om “magische momenten” vast te leggen die zij met de mensen om haar heen meemaakte. Zo bevinden de beelden zich vaak op haar kot, maar ook op reis of in een alternatieve wereld die zij zelf creëerde. Met deze “Visions of Bliss” wordt de lijn tussen realiteit en visioen dan ook vervaagd. 

Koffieconcert

27/10/2024 17:00

Imago Mundi

Luitist Sofie Vanden Eynde en ud-speler Saad Mahmood Jawad, elk meesters op hun eigen instrument, hebben door de jaren heen een diepe vriendschap ontwikkeld, die resulteert in een betoverende versmelting van muziek uit oost en west.

Koffieconcert

24/11/2024 17:00

Jolente De Maeyer & Nikolaas Kende - Wanderer

Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende, een van onze beste kamermuziekduo’s, brengen het programma Wanderer met werk van Schubert, Liszt, Rachmaninov en Grieg. Wanneer ze samenspelen, ontstaat een opmerkelijke synergie,  een krachtig, poëtisch spel.

Koffieconcert

16/02/2025 17:00

Roeland Hendrickx Ensemble – Mozart meets Psycho + Souvenirs de voyage

Hoe klinkt een klarinetkwintet als het uit de koker komt van het genie dat de onheilspellende muziek voor Hitchcock klassiekers als Vertigo of Psycho schreef?Verrassend lyrisch op het eerste gehoor, maar vlak onder die idyllische schil zindert een duister randje...

Koffieconcert

16/03/2025 17:00

Voix des Cordes

Het trio neemt je met hun unieke combinatie van zang, cello en harp mee naar een wereld waarin lichtheid, kleur en mystiek centraal staan: van de mysterieuze oosterse klanken van Ravel en dromerige melodieën van Debussy tot diepe ontroering in het werk van Massenet.