Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Expo oktober 2022

Van 01/10/2022 tot 30/10/2022

Four Different Styles

Kom in oktober kennis maken met het heel diverse oeuvre van 4 gerenommeerde Antwerpse kunstenaars: Erik Van de Mert, Leo Reijnders, Werner Paenen en Wilfried Van Bauwel. 

Koffieconcert

13/11/2022 17:00

Collectif Arsys - Belle Epoque

Sint-Baafs-Vijve in de ban van de saxofoon.

 

Startpunt van dit koffieconcert is de saxofoon en het verlangen om dat instrument bij een breed en divers publiek te introduceren. Als opwarmer komt het Sax Choir van de Waregemse academie het concert openen.

Koffieconcert

04/12/2022 17:00

Wim Mertens - Solo - LAATSTE TICKETS !

Componist, musicoloog, muzikant en zanger Wim Mertens is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij wist concertzalen te vullen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand, Rusland en stopt nu ter ere van zijn 40-jarige carrière in Sint-Baafs-Vijve.

Koffieconcert

22/01/2023 17:00

Wannes Cappelle & Nicolas Callot - Mozart in het West-Vlaams

Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal en pianist Nicolas Callot brachten het afgelopen jaar een selectie liederen van Schubert in de Sint-Bavokerk en dat smaakte naar meer.  Voor dit project bleven ze in Wenen maar pakten deze keer de liederen van Wolfgang Amadeus Mozart aan.

Koffieconcert

05/03/2023 17:00

Trio Aries - Awakening

Trio Aries, dat zijn pianist Wouter Valvekens, violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman, stelt hun debuutcd Awakening voor in Sint-Baafs-Vijve. De carrière van het ensemble nam hoge vlucht toen het in 2020 de prestigieuze Supernova Kamermuziekwedstrijd won, georganiseerd door de nationale radio in België.