Ik hoop dat dit huis dat mijn naam draagt, een centrum wordt en blijft waarin jonge mensen elkaar ontmoeten, maar waar ook bejaarden komen die mogen spreken en die zeker zullen luisteren. Dat het een symbool moge zijn voor alle mensen, die over alle verschillen heen, toch één en hetzelfde verlangen hebben: een beetje gelukkig zijn.'

André Demedts

Expo december 2022

Van 03/12/2022 tot 18/12/2022

Kunst in Beeld De Vierschaere

Kunst in Beeld De Vierschaere is een vereniging van kunstenaars uit Waregem. Naast tekenen en schilderen krijgen ook andere vormen van beeldende kunst een plaats in de vereniging. Normaal organiseren ze jaarlijks een tentoonstelling in Waregem zelf, maar dit jaar kozen ze om voor hun 85-jarig bestaan uit te wijken naar het André Demedtshuis.

Koffieconcert

04/12/2022 17:00

Wim Mertens - Solo - ALLERLAATSTE TICKETS!

Componist, musicoloog, muzikant en zanger Wim Mertens is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij wist concertzalen te vullen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand, Rusland en stopt nu ter ere van zijn 40-jarige carrière in Sint-Baafs-Vijve.

Koffieconcert

22/01/2023 17:00

Wannes Cappelle & Nicolas Callot - Mozart in het West-Vlaams - LAATSTE TICKETS!

Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal en pianist Nicolas Callot brachten het afgelopen jaar een selectie liederen van Schubert in de Sint-Bavokerk en dat smaakte naar meer.  Voor dit project bleven ze in Wenen maar deze keer pakten ze de liederen van Wolfgang Amadeus Mozart aan.

Tentoonstelling februari 2023

Van 04/02/2023 tot 26/02/2023

Kunstacademie Waregem - afdeling Wielsbeke

De leerlingen van de Kunstacademie Waregem - afdeling Wielsbeke hebben in het eerste semester al heel wat leuke en verrassende werkjes gemaakt. Deze digitale hoogstandjes, kleurrijke schilderijen en krachtige tekeningen zullen te zien in deze tussentijdse tentoonstelling rond het jaarthema 'BRUUT'.

Een uur cultuur

19/02/2023 11:00

Delphine Lecompte

Dichteres Delphine Lecompte is een frisse wind en verademing in het poëzielandschap. Ze heeft een oeuvre opgebouwd dat we stilaan indrukwekkend mogen noemen. Ze schroomt daarbij niets, spaart niemand en omarmt de schaamte volledig. Maar hoe frêle de dichteres ook mag overkomen, ze weet het publiek steeds in te pakken met haar spitsvondigheid en humor.

Koffieconcert

05/03/2023 17:00

Trio Aries - Awakening

Trio Aries, dat zijn pianist Wouter Valvekens, violiste Alice Van Leuven en cellist Paul Heyman, stelt hun debuutcd Awakening voor in Sint-Baafs-Vijve. De carrière van het ensemble nam hoge vlucht toen het in 2020 de prestigieuze Supernova Kamermuziekwedstrijd won, georganiseerd door de nationale radio in België.