Museum

Het museum is een combinatie van een statische opstelling (infopanelen over leven en werk van de schrijver-dichter), een semi-statische bibliotheek met leestafel én een audiovisueel en interactief projectiescherm met 70 beeld- en 20 radiofragmenten van, met en over Demedts. Iedereen kan zo zelf kiezen welke aspecten van Demedts hij of zij wil beluisteren en/of bekijken.

Biografie

André Demedts (1906-1992) was een Vlaams schrijver-dichter en cultuurpromotor. In zijn tijd was hij een Bekende Vlaming. Hij schreef flink wat gedichten en romans.

Bibliografie

Een overzicht van alle uitgaves van André Demedts.

Rondleidingen

Wil je graag het André Demedtshuis & André Demedtsmuseum begeleid bezoeken? Dat kan! Via museum@andredemedts.be kan je een gidsbeurt boeken. Een gidsbeurt kost normaal 50 euro en gaat integraal naar de verdere uitbouw van het André Demedtshuis en -museum.

André Demedtsprijs

De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die naar de geest van de doelstellingen van de Marnixring Internationale Serviceclub vzw bijzonder veel verdienste heeft verworven en op die manier in de voetsporen treedt van André Demedts, de naamdrager van deze prijs.

De organisatie van deze prijs is in handen van de Marnixringen Kortrijk Broel en Kortrijk Kleikop, in samenwerking met het André Demedtshuis.