Lezingen

Met ‘Een uur cultuur' brengt het André Demedtshuis een aantal culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen. Op een ongedwongen manier willen we u laten genieten van een boeiende babbel over literatuur en andere thema's met een spraakmakende gast. Het dieptegesprek wordt steeds in goede banen geleid door een ervaren moderator.


Deze lezingen gaan steeds door op een zondagmorgen van 11u tot 12u in Bibliotheek Bibox, Markt 1, Wielsbeke..

Een uur cultuur

02/07/2023 10:00

Bart Moeyaert

De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt. In 2019 won hij de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award”, de officieuze Nobelprijs voor jeugdliteratuur. Het is de bekroning voor de ziel en boodschap die hij al tientallen jaren in zijn werk legt.

Rondleiding

08/07/2023 14:00

André Demedtshuis

Tijdens deze rondleiding met gids aan (het museum van) het André Demedtshuis en omgeving kom je niet alleen meer te weten over het leven en werk van André Demedts, maar ook over zijn belang voor het Vlaams gedachtengoed, zijn rol als cultuurmentor of als brugfiguur tussen Vlaanderen en Zuid-Afrika. Verwacht je daarnaast ook aan een aantal verrassende anekdotes!

Afgelopen lezingen

2022

Stefan Hertmans

2021

Margot Vanderstraeten

Louis Van Dievel

2020

Erik Vlaminck

Chris De Stoop

2019

Annelies Beck
Sigrid Spruyt