2022-12-04-Wim_Mertens
Koffieconcert

Van 00/00/0000 tot 00/00/0000

Open elke van 00:00 tot 00:00

Vernissage op zondag 04/12/2022 om 17:00

Wim Mertens - Solo

Componist, musicoloog, muzikant en zanger Wim Mertens is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij wist concertzalen te vullen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand, Rusland en stopt nu ter ere van zijn 40-jarige carrière in Sint-Baafs-Vijve.

 

Mertens’ naam doet bij iedereen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Zijn muziek wordt door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld gretig opgepikt en veroverde op die manier de harten van een breed publiek. Denk maar aan ‘Struggle for pleasure’, ‘Often a bird’, ‘Iris’, en ‘Close cover’.

Mertens neemt je in de Sint-Bavokerk mee op reis doorheen de tijd. Van het hedendaagse Brussel, over het oude Rome tot het antieke Griekenland voert hij je mee doorheen een subtiele mozaïek aan emoties!

 

Over Wim Mertens :
Mertens begon muziek te maken in 1980, nadat hij als musicoloog en radiomaker had gewerkt. Zijn eerste release For Amusement Only is een muziekopname die alleen bestaat uit het geluid van flipperkasten. Dit album werd gevolgd door At Home-Not at Home (1981), Vergessen (1982), Struggle for Pleasure (1983) en Maximizing the Audience in 1984.

De voorbije 40 jaar heeft hij zijn muzikale taal ontwikkeld tot een normatieve woordenschat door voor verschillende ensembles, maar ook zangcomposities en stukken voor symfonieorkesten te schrijven.

 

Vandaag heeft Mertens meer dan 70 cd's op zijn naam staan en voerde zijn werk op in Amsterdam, Antwerpen, Athene, Bangkok, Barcelona, Berlijn, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Brussel, Dublin, Firenze, Genève, Gdansk, Granada, Guanajuato, Hamburg, Houston, Kyoto, Los Angeles, Madrid, Milaan, Mexico-City, Moskou, New York, Londen, Lissabon, Parijs, Parma, Porto, Rome, Rotterdam, Saõ Paulo, San Sebastian, Sevilla, Sofia, Sint-Petersburg, Straatsburg, Thessaloniki, Tokio, Venetië, en vele andere locaties.

 

Hij blijft ook vandaag nog soloconcerten brengen voor piano en stem, maar ook optredens als lid van een duo, trio of strijkkwintet. Hij treedt daarnaast nog op met symfonieorkesten in België, Duitsland, Italië, Mexico, Spanje en Portugal.

 

Om dit artistieke 40-jarige jubileum te vieren, bereidt de Belgische componist een speciaal concertprogramma voor als overzicht van 1980-2020. Mertens biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities, en introduceert ook zijn nieuwe album The Gaze of the West (2020).

 

Credits
Piano en stem: Wim Mertens
 

www.wimmertens.com

 

Tickets :

  • € 25 (standaard)
  • € 23 (< 26 j. & EU Disability)

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op zondag 4 december om 17 uur.

 

De expo loopt van dinsdag 0 november t.e.m. dinsdag 0 november -1. 
Open elke van 0 uur tot 0 uur.

Toegang : gratis