2024-04-JanDewilde

Tentoonstelling april 2024

Van 06/04/2024 tot 28/04/2024

Open elke zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00

Vernissage op vrijdag 05/04/2024 om 20:00

Jan Dewilde & Lieven Dermaut

Jan Dewilde

Jan Dewilde had al een leven als leraar plastische opvoeding in het buitengewoon onderwijs. Daarna kreeg hij nog een kans, een tweede leven. Op rommelmarkten en in brocantezaken verzamelt hij al wat hij mooi vindt. Dan speelt hij ermee. Plots ontstaat  - door samenvoeging - iets nieuws dat hem verrast. Zo krijgen de voorwerpen een tweede leven en een nieuwe betekenis. Wat een boeiend spel, telkens weer. Soms vragen de beeldjes er naar om bij elkaar geplaatst te worden. Zo ontstaat interactie, een avontuur, een woordeloos verhaal. Jan kijkt al naar jouw glimlach. En ja, ook kinderen voelen zich aangesproken.
 

Lieven Dermaut

Gedurende zijn ganse leven heeft Lieven Dermaut getekend en geschilderd met een discipline en een regelmaat die hem toeliet steeds verder te groeien, te ontdekken en te ontwikkelen. 

Hij tekent taferelen met Oost-Indische inkt die hij vervolgens laagje na laagje inkleurt met aquarel.
De gelaagdheid van zijn werk in combinatie met de oude, maar goed herkenbare universele symboliek laat u een niet-alledaagse en toch vertrouwde realiteit ontdekken. Zijn taferelen spelen zich af in de mensenwereld met alles erop en eraan: liefde, vriendschap, vertrouwen en openheid, maar ook verval, verraad, wantrouwen, list en onkuisheid.

 

Indien u even de tijd neemt om de werken nader te bekijken, kan u bijna niets anders dan vertragen en glimlachend genieten…

 

Naast het tekenen en schilderen maakt Lieven Dermaut ook kunstwerken in hout. 


Lieven Dermaut is geboren te Kortrijk op 14 juli 1965.
Hij woont en werkt in zijn atelier in Harelbeke.

 

www.lievendermaut.be 

 

De opbrengst van het verkochte werken  gaat naar de bouw van een groot waterreservoir in het Noorden van Ghana, waar Jan en Lieven al vele jaren op vrijwillige basis projecten ontwikkelen gericht op voedselzekerheid en educatie. 

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op vrijdag 5 april om 20 uur.

 

De expo loopt van zaterdag 6 april t.e.m. zondag 28 april 2024. 
Open elke zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

Toegang : gratis