2021-09- GilbertVangampelaere

Tentoonstelling september-oktober 2021

Van 03/09/2021 tot 31/10/2021

Open elke van 00:00 tot 00:00

Vernissage op vrijdag 03/09/2021 om 00:00

Gilbert Vangampelaere, Martina Denijs, Marijke Dejager en Rudi Snauwaert

Gilbert Vangampelaere

Gilbert Vangampelaere, met het pseudoniem Beritos, is zowel als schrijver en als schilder autodidact. Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven. Het eindwerk van zijn werken zijn het resultaat van een samenspel van kleuren, vormen en technieken. Zijn werken zijn vergezeld van een gedicht of een tekst dat vaak als beginpunt dient voor een ander werk. Het schilderwerk met als titel Hersenen, dat in het Demedtshuis te zien is, is iets merkwaardig. Naar gelang de vochtigheidsgraad in de ruimte waar het hangt, zie je de glooiing in het werk veranderen. Zo lijkt het werk als het ware tot leven te komen.


Martina Denijs

Martina Denijs woont en werkt in Deerlijk. Kunst is voor haar een veelzijdig begrip. Zo volgde ze verschillende opleidingen o.a. in de vrije grafiek. Ze maakte ook kennis van beeldhouwen in de academie te Harelbeke en volgde tevens een modeopleiding in Roeselare. Haar werk onderscheid zich van andere door de vrouwelijke benadering, geïnspireerd door de mode van vroeger en nu. Ze is gefascineerd door mode in al haar facetten. Vooral wat de mode bij vrouwen kan teweegbrengen spreekt tot haar verbeelding: mode om te behagen, mode om te charmeren mode, om zich goed te voelen, om zich vrouw te voelen. De modellen die ze creëert nemen de ruimte in met al hun schoonheid en sierlijke bewegingen, de vrouw in al haar gratie. Haar beelden in keramiek worden tweemaal gebakken en daarna bewerkt met oxides en glazuur..

 

Marijke Dejager

Bij Marijke kriebelde het al een tijdje om iets te beginnen met klei en begon daarom verschillende cursussen te volgen, tot ze zich inschreef in de kunstacademie te Tielt waar ze haar vierde jaar ingaat. Daar leerde ze niet alleen iets nieuws, ze hield er ook nog leuke creatieve werkjes aan over. Bezig zijn met klei is zo leuk en ook ontspannend, je kan er heel veel met doen, experimenteren, kleuren mengen en nog zoveel meer. Want elk resultaat is altijd spannend afwachten, altijd verrassend. Dit maakt het voor haar zo fijn dat ze het uitroept: keramiek is hip!

 

Rudi Snauwaert

Rudi Snauwaert begon op jonge leeftijd als cartoonist maar ontdekte op latere leeftijd de kunst van de collage en stuitte op een wereld van onbegrensde fantasie. Humor en surrealisme spelen een belangrijke rol in zijn werk en heeft een sterk nostalgische sfeer. Hij laat zich o.a. inspireren door beelden, boeken of magazines vanaf de jaren 1950 waarmee hij een totaal nieuwe wereld creëert door 2 of 3 verschillende afbeeldingen bij elkaar te plaatsen. Voor zijn installaties schuimt hij kringwinkels en rommelmarkten af op zoek naar bruikbare spullen. Zijn thermos-installatie is daar het gevolg van. Het begin van de corona-lockdown betekende ook het begin van een nieuwe uitdaging. Hij ging aan de slag met verf, penceel en doek. Zonder enige vorm van scholing maakte hij het ene werk na het andere. De kleuren spatten van het doek. Het resultaat daarvan is samen met zijn collages te zien op deze tentoonstelling.

 

De expo is van 3 september tot en met 12 september dagelijks te bezichtigen van 14u tot 19u30. Tijdens deze periode is ons zomerterras nog open. Daarna nog in de weekends van 18-19 september t.e.m. 30-31 oktober van 14u tot 18u.

 

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op vrijdag 3 september om 0 uur.

 

De expo loopt van vrijdag 3 september t.e.m. zondag 31 oktober 2021. 
Open elke van 0 uur tot 0 uur.

Toegang : gratis