ZomerVanFotografie2018

Zomer van fotografie 2018

Van 01/07/2018 tot 26/08/2018

Open elke van 00:00 tot 00:00

Vernissage op dinsdag 30/11/-0001 om 00:00

LOVE

De zomertentoonstelling (met naar jaarlijkse traditie fotografie) nodigde uit om toch dieper te gaan kijken. Ze vraagt om even stil te staan en de beelden te laten doordringen. Het is een queeste om het onzichtbare net zichtbaar te maken en verwonderd te zijn.

 

Fotografie betekent voor de kunstenaars in de tentoonstelling zoeken naar menselijke sporen, naar een aanwezigheid. Tegelijkertijd suggereren de beelden ook afwezigheid, leegte in volheid en vice versa. De foto's balanceren op de grens tussen abstract en heel concreet, tussen fotografie en schilderkunst, tussen suggestie en tastbaarheid. Geheel in hun eigen stijl en thema's nemen ze stuk voor stuk het publiek mee in een wereld van verwondering, van schoonheid en van...

 

Peter Bracke, Ron Chiers, Isabel Devos, Lieven Herreman en Griet Van de Velde tonen nieuw en bestaand werk tijdens de ‘Zomer van Fotografie'.

 

Met het werk van de onlangs overleden Robert Indiana in gedachten maakte Ron Chiers een nieuwe vuurrode installatie in de mooie tuin van het André Demedtshuis. Hij wil een boodschap van liefde brengen in tijden van oorlog en terreur. Gebaseerd op de foto van het André Demedtshuis op Google Earth schreef Ron Chiers met rood kunstgras "LOVE" in de tuin. Hij schenkt op die manier het werk terug aan de Google satelliet die de boodschap zal verspreiden.

 

Guus Mulders schreef speciaal voor de tentoonstelling een tekst in de vorm van een gedicht. Het is een impressie van het huis, van het werk van de exposerende fotografen geworden. Bonnie Paanakker, levensgezellin van Guus Mulders, illustreerde het gedicht.

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op dinsdag 0 november om 0 uur.

 

De expo loopt van zondag 1 juli t.e.m. zondag 26 augustus 2018. 
Open elke van 0 uur tot 0 uur.

Toegang : gratis

 

Na je bezoek kan je genieten van een drankje op ons zomerterras, met prachtig zicht op de Oude Leie-arm.