2020-10-25_Chris_de_Stoop
Een uur cultuur

25/10/2020 11:00

Chris de Stoop

* OPGELET * De lezing gaat omwille van de corona-maatregelen door in OC Den Aert en niet zoals gewoonlijk in Bibliotheek Bibox.

 

Chris de Stoop (1958) is auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn werk werd bekroond met diverse journalistieke en literaire prijzen.

 

In zijn debuut 'Ze zijn zo lief, meneer' beschreef hij de internationale vrouwenhandel van binnenuit, wat grote beroering veroorzaakte in binnen- en buitenland. In 2004 ontving De Stoop voor het vervolg 'Zij kwamen uit het Oosten' de Gouden Uil Publieksprijs. In 'Vrede zij met u, zuster' (2010) schreef De Stoop als eerste over Belgische jihadisten die naar Syrië en Irak reisden.

 

Zijn boek 'Dit is mijn hof' (2015), over de teloorgang van het boerenland, was Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door, stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs en werd onderscheiden met de Confituur Boekhandelsprijs. De Stoops laatste boek, 'Wanneer het water breekt', vertelt een universeel, aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is.

 

Begin september 2020 verscheen zijn nieuwe non-fictieboek ‘Het boek Daniël

 

Locatie : OC Den Aert, Sint-Bavostraat 23, Sint-Baafs-Vijve

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve