2024-04-14_Toni_Coppers

Een uur cultuur

14/04/2024 11:00

Toni Coppers

Toni Coppers, zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur, praat graag en vol overgave over hoe zijn boeken ontstaan, waarom hij zo vaak een vrouw als hoofdpersonage kiest en hoe dat toch ook een beetje autobiografisch is. Hij geeft je niet alleen een blik achter de schermen van het vak, want nog liever heeft hij het over de mens achter de schrijver. Wat drijft hem, waar ligt hij van wakker en hoe werd hij langzaam maar zeker een ‘echte’ schrijver. Wanneer Toni vertelt, hangen mensen aan zijn lippen. Ongetwijfeld spannend dus!

 

Hij werd in 2022 bekroond met de Hercule Poirot Life Time award én de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs maar belangrijker zijn voor hem de vele publieksprijzen zoals de Hebban Thrillerprijs en verschillende Hercule Poirot publieksprijzen. Zijn naambekendheid heeft vooral hij te danken aan zijn serie misdaadromans waarin de Antwerpse commissaris Liese Meerhout de hoofdrol opeist. 

 

In deze lezing wordt hij geïnterviewd door Jooris Van Hulle. Hij was jarenlang recensent Vlaams proza voor de Standaard der Letteren en werkt thans mee aan de Poëziekrant, Mappalibri en Kunsttijdschrift Vlaanderen.

 

Tickets : € 5

 

Ticketreservatie : info@andredemedts.be

Reservatie is sterk aangeraden.

 

Locatie : Bibliotheek BIBOX, Markt 1, 8710 Wielsbeke

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve