2023-04-LukVerlinden

Expo april 2023

31/03/2023 20:00

Luk Verlinden

Luk Verlinden (°1952) volgde een grafische opleidingen en was nadien werkzaam in verschillende bedrijven in de drukkerijwereld. In 2004 werd hij docent grafisch management en technieken in Brugge.

 

Pas op zijn vijftigste verjaardag realiseerde Luk zijn droom en begon zelf te schilderen. Aanvankelijk beperkte hij zich tot het zeer realistisch naschilderen van bestaande iconen, maar voelde al snel zijn honger naar meer creativiteit. 10 jaar later zette hij zijn eerste stap in de Academie van Harelbeke. Daar werd hij laureaat in de schilderkunst en twee jaar later laureaat in de specialisatie schilderkunst.

 

Aan elk werk gaat bij Luk een dagenlange voorbereidende studie vooraf. De keuze van het onderwerp, het formaat van het doek, perspectieven en verhoudingen, het maken van schetsen en het inkleuren met extreme fluostiften. Voor Luk dé voorbereiding tot abstraheren en het denken in contrasten.

 

Zijn werken wekken telkens weer een desolaat droombeeld op. Het lijkt wel op een individueel maatwerk, doordat hij voor iedereen de ruimte creëert om aan zijn schilderijen een eigen interpretatie te geven. Diepte, licht en donker zijn het bindmiddel om de toeschouwer zijn droombeeld te bekrachtigen.

 

www.lukverlinden.be

 

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op vrijdag 31 maart om 20u

 

De expo loopt van zaterdag 1 april t.e.m. zondag 30 april 2023. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve