2022-11-VeerleDeDeken
Expo november 2022

05/11/2022 14:00

Fravee (Veerle De Deken)

Fravee is de artiestennaam van Veerle De Deken. FRAVEE is een samensmelting van Francquart en Veerle. Francquart is het gehucht waar Veerle leeft en werkt en refereert naar de Ferraris kaart van 1777 waar de boerderij waar ze woont met haar gezin al op in kaart is gebracht.

 

Veerle is autodidact in de schilderkunst. Haar werk bestaat uit twee verschillende stijlen, de monochromatische doeken en andere met fellere kleuren. Ze gebruikt verschillende vormen van canvassen, soms houten panelen.

 

Veerle is geïnspireerd door de natuur, in het bijzonder bomen en de boomgaard op de boerderij en houdt van rust en kalmte en ziet het mooie in de kleine dingen om haar heen.  Zowat alle korrelige materialen die ze in haar directe leefwereld aantreft zoals as, aarde, zand of klei, worden gebruikt in haar werken.  Ook linnen vezels, zuiver pigment, kalkverf of acryl worden vaak gebruikt op doek. Ze werkt laag op laag en vaak met tranen die zowel verdriet als geluk kunnen weerspiegelen. Het is al een kunst op zich om in deze wereld van conflict, onrust en gebrek aan orde de rust te kunnen overbrengen op doek. De werken krijgen pas een naam als ze af zijn, niet omgekeerd.  Het gaat om de abstracte vorm die met textuur en een vaak complementair kleurenpallet wordt weergegeven. De stijl kan abstract impressionistisch aanvoelen waarbij romantiek nooit ver weg is en de dingen aan de verbeelding worden overgelaten.  Imaginaire romantiek, dromen en muziek geven kracht om vol te houden in deze onrustige wereld. Veerle haar hoofd zit boordevol ideeën en zij voelt een continue drang om te creëren.

 

U bent van harte welkom op de vernissage van deze expo op vrijdag 4 november om 20u.

 

De expo loopt van zaterdag 5 november t.e.m. zondag 27 november 2022. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur.

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve