2022-09-ChristianeVandamme

Expo september 2022

02/09/2022 22:00

Christiane Vandamme, Mady Herman en Nicole Nuyttens

Christiane Vandamme

Al van kindsbeen af heeft Christiane een voorliefde voor tekeningen. Ze experimenteerde met pen-potlood en papier. Voor de juiste verhoudingen verdiepte ze zich in boeken van anatomie en leerde ook de juiste perspectieven kennen. Haar werken, zowel pentekeningen als aquarellen zijn een weergave van realistische taferelen met een verfijnde gedetailleerde afwerking. Ze vragen dan ook heel wat tijd, aandacht en engelengeduld. Christiane is lid van de Sint-Lukasgilde Kortrijk.

 

Mady Herman

Mady beoefent grafische kunst sinds 1988. Haar etsen omvatten een veelvoud van technieken. Ze houdt er van om structuren om te bouwen tot een harmonisch geheel, om met kleur of met grijs en donker te spelen. Op die manier wil ze haar werken zo een  zekere uitstraling en sensibiliteit meegeven. Sinds een tiental jaar beoefent ze ook glaskunst, meer bepzaald glasfusing. Glas is een een koude materie maar toch weet er haar gevoelens in te leggen. Met wat verbeelding kan je er composities van haar etsen in herkennen.

 

Nicole Nuyttens

Nicole is gebeten door kantklossen. Samen met haar drie zussen leerden ze het "spellenwerk" van hun moeder. In haar werken wil ze laten zien wat haar raakt en ontroert. Ze probeert ook steeds nieuwe dingen uit. Volgens haar ligt schoonheid soms in de imperfectie. Maar Nicole bekwaamt zich naast kantklossen ook in andere disciplines zoals aquarel, acryl, olieverf, pastel, conté, klei. Ze is daarvoor lid van diverse kunstkringen. 

 

Vernissage op vrijdag 2 september om 19u.

 

De expo loopt van zaterdag 3 september t.e.m. zondag 25 september 2022. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.

 

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve