2022-04-24-Bernard_Baert
Koffieconcert

24/04/2022 17:00

Bernard Baert

Geboren en getogen Waregemnaar, Bernard Baert groeide op in een muzikale familie (zijn vader was directeur van de muziekacademie), en zijn eerste muzieklessen kreeg hij aan de academie in zijn geboortestad. Nadien volgde hij een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar hij studeerde bij Louis Pas en Claude Coppens voor piano, en Roland Coryn voor compositie. Ook behaalde hij het hoger diploma en pedagogisch getuigschrift voor piano. Aanvullende zomercursussen voor piano volgden bij Jean-Claude Vanden Eynden, Daniel Blumenthal en Robert Groslot. Hij ontving meerdere prijzen voor zijn composities, waaronder de SABAM-prijs voor zijn Woodwind Quintet (1994) en de Jef Van Hoof Prijs voor zijn pianotrio (1995).

 

Van 1987 tot 1997 was hij docent schriftuur aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en momenteel combineert hij zijn fulltime lesopdracht in de Waregemse academie met componeren. 

 

Voor Baert is het componeren een zaak van uitwerken van muzikale processen, het structureren en ontwikkelen van puur muzikale ideeën. Hierbij vertrekt hij meestal van een emotie om zoveel mogelijk de luisteraar te verwonderen en te ontroeren. Voor dit overzichtsconcert verzamelt hij heel wat bevriende muzikanten rond zich en samen brengen ze onder andere Epicurus een compositie voor strijkorkest, een aantal van zijn sonates en zijn liedcyclus voor zang en piano.

 

Dat we het niet altijd ver moeten zoeken, bewijst dit beklijvend concert.

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve