2024-03-GilbertVangampelaere
Tentoonstelling maart 2024

01/03/2024 20:00

Gilbert Vangampelaere, Nicolas Vannieuwenhuyze, Dirk Bossouw, Ronny Vanmaele en Paul Cannie.

Gilbert Vangampelaere

Gilbert Vangampelaere, met het pseudoniem Beritos, is zowel als schrijver en als schilder autodidact. Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven.  Hij laat zich niet beïnvloeden door conventies, wat resulteert in kleurrijke schilderijen met een uniek karakter, vol spanning en een wereld waarin realiteit en fantasie in elkaar overvloeien. 

 

Nicolas Vannieuwenhuyze

Nicolas Vannieuwenhuyze is een veelzijdige kunstenaar die inspiratie haalt uit de natuurlijke wereld, met name de omgeving rond de Poelberg en Meikensbossen in Dentergem. Als dichter, beeldhouwer en schilder heeft hij zich laten leiden door de wisselende schoonheid van de seizoenen en het onvermijdelijke proces van vergankelijkheid dat daarmee gepaard gaat. In zijn kunstwerken combineert hij verschillende materialen, waaronder houten stammen, takken en beton. Deze materialen vormen een boeiende tegenstelling, waarbij het levende, warme hout contrasteert met het koude, dode beton. Zo weerspiegelen zijn werken vaak de relatie tussen leven en sterven, en roepen ze vragen op over het menselijke bestaan en de natuurlijke wereld.

 

Dirk Bossouw

Dirk Bossouw volgde een opleiding aan de academie van Waregem vooraleer hij zijn eigen artistieke pad is gaan bewandelen als 'DiBoss'. Zijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van olieverf op het linnen doek, maar nu en dan durft hij daarvan af te wijken. Het gebruik van olieverf op linnen doek biedt hem veel mogelijkheden om textuur en diepte in zijn kunstwerken aan te brengen. Zijn stijl is een mix van figuratief realisme en een neiging naar surrealisme. Het gebruik van matzwarte achtergronden om het kleurenpalet van zijn onderwerpen naar voren te laten komen is een interessante keuze. Het doet de contrasten versterken en de kleuren echt laten opvallen, Zijn onderwerpen haalt hij uit het dagelijkse leven. Hij wil in zijn werken de complexiteit van menselijke emoties en ervaringen vastleggen en delen met anderen. 

 

Ronny Vanmaele

Als kind lag Ronny Vanmaele in het gras boerderijen te tekenen en dat vroege verlangen naar creatie is blijven sluimeren. Hij volgde kort een korte academische vorming en ontwikkelde al doende een passie voor schilderen. Zijn werk omvat voornamelijk abstracte en landschapsschilderijen, waarbij hij de grenzen tussen deze twee uitersten verkent. In zijn creaties zoekt hij naar de subtiele verbindingen tussen vormen en kleuren en tracht de emotionele diepgang van landschappen vast te leggen in een abstracte context. Hierdoor ontstaan werken die zowel contemplatief als expressief zijn.

Een van zijn grootste inspiratiebronnen is de Amerikaanse kunstenaar Cy Twombly. Zijn expressieve, onconventionele benadering van kunst heeft Ronny altijd geïntrigeerd en blijft een leidraad in zijn eigen werk. Net als Twombly tracht hij innerlijke gevoelens en gedachten te vertalen in kunst, waarbij hij ruimte laat voor interpretatie en introspectie. 

 

Paul Cannie

Paul Cannie groeide op in Sint-Baafs-Vijve en ging na de lagere school naar het Heilig-HartCollege te Waregem. Als oudste van drie zonen trad hij in de voetsporen van zijn vader en trad hij toe tot het familiebedrijf "Vleeswaren Cannie". Naast zijn werk was Paul gepassioneerd door fotografie en acteerde samen met zijn vrouw Anita bij het "De Kallegasten". Door zijn grote interesse in kunst begon hij met beeldende kunst onder leiding van Gilbert Vangampelaere, wat voor hem een nieuwe en onbekende kunstvorm was. Nu is Paul vooral bezig met het schrijven van teksten, vooral gedichten. Daarin laat hij zich leiden door de natuur, het leven, eenvoud en liefde: thema's die hij als essentieel beschouwt in ons bestaan.

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve