2024-05-JohanHallez

Tentoonstelling mei 2024

03/05/2024 20:00

Collectief 'Het Skilderietje'

'Het Skilderietje' is een groep kunstenaars die elkaar heeft leren kennen in de Academie van Waregem, afdeling beeldende kunst. Luc Verschuere, Yvan Behaeghe, Greet Callens, Paul Van Tieghem en Johan Hallez vertolken hun drijfveer om bijna dagelijks met kunst bezig te zijn elk op een andere manier en dat levert een heel gevarieerde expo op.


Luc Verschuere werkte dit jaar voornamelijk aan zijn “Sanjugo - project“ van Kaya No (zijn alter ego), naar de mooie klanken van de Japanse taal. Dit project bestaat uit 35 werken van 35 cm breed met uiteenlopende onderwerpen zoals licht en schaduw, bloemen of maskers.


Yvan Behaeghe toont graag werken met sterk variërende onderwerpen, technieken en materialen: van stillevens tot portretten, schetsen en schilderijen, maar ook beeldhouwwerk en sculpturen.


Greet Callens wil even weg zijn van de wereld en volop genieten van de vormen, lijnen en kleuren in haar gemengde technieken .


Paul Van Tieghem wil zowel in zijn figuratieve beelden als in zijn abstracte landschappen een eeuwigheidsgevoel creëren, waarin de spanning tussen licht en schaduw een centrale rol spelen .


Johan Hallez wil vooral dat zijn werken eerlijkheid  uitstralen. Hij gebruikt daarvoor een intens, soms heftig kleurenpalet en experimenteert met verschillende verftechnieken .

Tickets : 

  • € 20 (standaard)
  • € 11 (< 26 j. & EU Disability)

Ticketreservatie :

Organisatie i.sm. CC De Schakel

 

Locatie : Sint-Bavokerk, Sint-Bavostraat te Sint-Baafs-Vijve