2022-06-FilipBisschop

Expo juni 2022

04/06/2022 04:06

Filip Bisschop

Filip Bisschop (°1950) volgde de opleiding Plastische Kunsten in Sint-Tomas Brussel. Hij gaf ruim 25 jaar les ‘tekenen & schilderen’ aan mensen met een verstandelijke beperking in Tordale - Torhout. Daar lag hij aan de basis van verschillende projecten waarin de artistieke kwaliteiten van deze mensen op volwaardige wijze gepresenteerd werden, meestal in confrontatie met het werk van eigentijdse kunstenaars.


Ondertussen heeft hij een persoonlijk oeuvre opgebouwd van tekeningen waarin het thema ‘de vrouw’ centraal staat. Dit in diverse materialen en technieken.

 

Een eerste tentoonstelling in Oostende in 1987 was veelbelovend, en er volgde een reeks exposities op diverse locaties in het land. Tevens werd hij samen met twee andere kunstenaars geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen in Bagnols-en-Forêt -Var - France.


Sinds 2000 is hij voltijds bezig met beeldende kunst én met muziek als koordirectie.

 

Zijn werk evolueert van louter schetsen van het vrouwelijk naakt naar het tekenen van friezen en labyrinten. Hierbij balanceert hij op het randje van de abstractie.

 

Materialen : houtskool – grafiet – conté – inkt – natuurlijke pigmenten  uit Roussillon (Fr) en recent, transparante acrylaten

 

Vernissage met welkomstdrink op vrijdag 3 juni om 20u. Veerle Windels (modereporter bij De Standaard) zal het werk toelichten en Hannelore Devaere speelt op historische harp variaties op het thema van de tentoonstelling.

 

De tentoonstelling is elk weekend van juni te bezichtigen van 14u tot 18u.

 

Website : www.filipbisschop.be