2023-03-LucVanlerberghe

Expo maart 2023

03/03/2023 20:00

Luc Vanlerberghe & Ria Delaere

Luc Vanlerberghe (°1956) volgde levend model, keramiek en mixed media aan de Stedelijke Academies in Roeselare en Tielt en houdt van tekenenschilderen en keramiek. Dit kan zowel figuratief of abstract. Hij is daarbij vooral geboeid door het bevreemdende van de verbeelding.

 

Zijn keramiek is geëvoleerd naar eerder monumentale uitgepuurde vormen, al dan niet met andere materialen, werk dat een tijdloosheid beoogt door vorm en geërodeerde uitwerking.

 

Zijn schilderijen in acryl op paneel en gips hebben dan weer een fresco-uitstraling en beogen het vastleggen van figuren die verdwijnen in een uitdeinende tijd.

 

Daarnaast maakt hij wekelijks een figuratief schilderijtje of tekening op A4-formaat voor Facebook. Deze werkjes ontstaan uit pure goesting en hebben steeds een zekere scheefheid in zich.

 

Ria Delaere (°1956) bouwt als miniaturist interieurs in kijkkasten op schaal 1:12. Deze miniatuurboxen geven net wel of net niet een inkijk op het gewone dagelijkse leven. Ze zoekt daarvoor raakvlakken met wat eerder normaal is of wat precies bevreemdend aanvoelt. Zowel ervaringen met anderen als de actualiteit zijn voor haar een inspiratiebron. 

 

Een realistisch voorwerp is vaak vertrekpunt voor een nieuwe kijkbox.  Die worden voornamelijk vervaardigd uit hout, papier, karton, klei, verf. Het uitbouwen van een sfeer in de kijkdoos vind ze boeiend. 

 

www.riadelaere.be 

 

We verwelkomen je graag op de vernissage van deze expo op vrijdag 3 maart om 20u

 

De expo loopt van zaterdag 4 maart t.e.m. zondag 26 maart 2023. Open op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur.