2024-02-04-A_Journey_Into_The_Universe

Koffieconcert

04/02/2024 17:00

Francoise Vanhecke – A Journey Into The Universe

A Journey Into The Universe - een muzikale reis doorheen het Universum is een samenwerking (ontstaan tijdens Covid) tussen componist Pascal Coppé en sopraan Françoise Vanhecke. Het West-Vlaamse duo heeft een concept gecreëerd waarbij zang, elektronische muziek en beelden samengeweven worden tot een boeiend geheel.

 

Tijdens het concert word je ondergedompeld in een fascinerende wereld met eigenzinnige vocalen die ook deels uit improvisatie bestaan. De elektronische klankweefsels zorgen voor droomachtige en raadselachtige sferen. Pascal Coppé tekent niet alleen voor de schitterende composities, maar is ook verantwoordelijk voor de beklijvende beelden die de muziek begeleiden. Het wordt ongetwijfeld een uitzonderlijk koffieconcert, want voor één keer is Sint-Baafs-Vijve het centrum van het heelal.

 

Ondertussen is hun voorstelling uitgeroepen tot ‘Beste Live Performance’ 2022 door de Luminous Dash Muziekzine. Patsker Omaer Beguin omschrijft in het Gonzo magazine het als “Een duizelingwekkend avontuur meegesleurd in een golf van symfonische soundscapes vergezeld van betoverende beelden van de planeten uit ons zonnestelsel”.  

 

Credits :

Pascal Coppé
Françoise Vanhecke 

www.pascalcoppe.tk

www.francoisevanhecke.be