2021-06-BladSteenInkt

Tentoonstelling juni 2021

00/00/0000 00:00

Blad Steen Inkt

4 kunstenaars, 4 kunstvormen - Assemblage, zeefdruk, collage, beelden

 

Marc Dejonghe, °1949, Meulebeke  

Als getalenteerd graficus zijn de zeefdrukken van Marc een doordachte beeldweergave van filmstills. Poëtisch, gekenmerkt met heel eigen humor en vakmanschap. Met een grote gevoeligheid en scherp oog fotografeert Marc gebouwen, objecten of ongewone situaties. Deze beelden worden ontrafeld, om ze nadien uiterst vakkundig, laag per laag, terug op te bouwen, met een eigen visie, knipoog en een hoekje af. 

 

Els Ghyselinck, °1969, Waregem

Els werkt het liefst met papier, stof, materialen met een verleden. Hiermee creëert ze steeds nieuw werk, collages. Subtiel aan elkaar gelijmd, met haar eigen creativiteit, fantasie. Ze stelt haar werk graag voor als een verzameling verstilde poëzie, geborstelde gedachten, ingekerfde herinneringen. Voor deze tentoonstelling werkte Els met vondsten uit de natuur. Zeewier, honingraten, verdorde bladeren die ze combineerde met kleine kleiobjecten, afgietsels van natuurlijke elementen die versmelten met elkaar.

 

Hendrik Van Walleghem, °1957, Tielt

In zijn kijk op de wereld speelt de schoonheid van verwoesting een grote rol. De resten na verval en tegenslag zijn symbool van onverzettelijkheid en wederopstanding. Dat wat rest als wonden van een ver of nabij verleden. Een fragment als een brokstuk van iets groots. Breuk na breuk en brok na brok zorgen voor een beeld dat een nieuwe dageraad inluidt. 

 

Kimberly Vanderbeken, °1995, Avelgem

Het vormeloze die eigen is aan de materie klei is iets waar Kimberly zich reeds enkele jaren mee bezig houdt. De materialiteit die het met zich mee brengt, de link met de aarde/de natuur, kleur, de textuurmogelijkheden in zowel glazuur als in de naakte klei,... zijn enkele facetten die Kimberly boeien. Het vormelijke vs. het amorfe. Een vraag of grens waar Kimberly zich steeds meer mee bezig houdt. Eerder neigend naar abstractie dan figuratie. Geïnspireerd door vormen, omtrekken, silhouetten uit de wereld rondom haar. Gecreëerd met materialen zoals schuim, textiel, nylon en gips.