2024-06-SarahLefevre
Tentoonstelling juni 2024

31/05/2024 19:00

Sarah Lefèvre - Visions of Bliss

Van jongs af aan had Sarah Lefèvre al een grote interesse in allerlei vormen van kunst. Tekenen, schilderen, boetseren en knutselen, daar kon zij geen genoeg van krijgen. Haar inspiratie haalde ze rechtstreeks uit de tastbare wereld om haar heen, maar daar voegde ze al graag een vleugje fantasie aan toe. Zo vervormden haar beelden zich vaak in een utopische droomwereld. 

 

Deze manier van werken werd doorgetrokken wanneer ze in 2016 vertrok naar Sint-Luca School of Arts (Gent) om haar studies in de Vrije Kunsten te beginnen. Vanaf dan lag haar interesse in het vastleggen van “magische momenten” die zij met de mensen om haar heen meemaakte. Zo bevinden de beelden zich vaak op haar kot, maar ook op reis of in een alternatieve wereld die zij zelf creëerde. Met deze “Visions of Bliss” wordt de lijn tussen realiteit en visioen dan ook vervaagd.

 

De werken te zien in de tentoonstelling lijken op het eerste zicht een momentopname te zijn, door hun vluchtige “snapshot” uitstraling, maar dat is allerminst de werkelijkheid. Ze beelden namelijk telkens een gebeurtenis af die een aanhoudend effect hadden op de kunstenaar. Een herinnering die zij voor altijd zal meenemen in haar gedachten en daarmee ook wil vereeuwigen voor de toeschouwer. 

 

Sarah Lefèvre is geboren te Kortrijk op 1 maart 1998. Haar atelier is te vinden in Wielsbeke.

 

In 2020 behaalde Sarah Lefèvre een Master in de Vrije Kunsten aan het Sint-Luca School of Arts in Gent. 

In 2023 behaalde Sarah Lefèvre een Master in de Kunstwetenschappen studeren aan de Universiteit Gent.