2020-11-GilbertVangampelaere
Tentoonstelling november 2020

07/11/2020 00:00

Gilbert Vangampelaere, Liesbeth Van Steenbrugghe en Martina Denijs

* GEANNULEERD VANWEGE DE CORONACRISIS *

 

Gilbert Vangampelaere

Gilbert Vangampelaere, met het pseudoniem Beritos, is zowel als schrijver en als schilder autodidact. Zijn werk maakt hij herkenbaar door kleurrijke, abstracte vormen die hun oorsprong vinden in gevoelens en dagelijkse ervaringen. Het is een ongeremde blik op zowel de zichtbare als de onzichtbare werkelijkheid van het leven. Het eindwerk van zijn werken zijn het resultaat van een samenspel van kleuren, vormen en technieken. Zijn werken zijn vergezeld van een gedicht of een tekst dat vaak als beginpunt dient voor een ander werk. Het schilderwerk met als titel Hersenen, dat in het Demedtshuis te zien is, is iets merkwaardig. Naar gelang de vochtigheidsgraad in de ruimte waar het hangt, zie je de glooiing in het werk veranderen. Zo lijkt het werk als het ware tot leven te komen.


Liesbeth Van Steenbrugghe

Liesbeth Van Steenbrugghe, Deinzenaar en bibliothecaris aan de Hogeschool West-Vlaanderen. Van kleins af schildert ze met veel en uitgesproken kleuren. Creatief bezig zijn werd heel erg gestimuleerd in het kunstminnend gezin waar ze is opgegroeid. Acrylverf heeft haar voorkeur en Acryl Pouring heeft ze sinds 2018 ontdekt. Ze laat zich vooral inspireren door haar reizen, interesses en gevoelens van het moment. Ze schildert zowel realistische als abstracte kunst. Dit is ook haar allereerste tentoonstelling. 

 

Martina Denijs

Martina Denijs woont en werkt in Deerlijk. Kunst is voor haar een veelzijdig begrip. Zo volgde ze verschillende opleidingen o.a. in de vrije grafiek. Ze maakte ook kennis van beeldhouwen in de academie te Harelbeke en volgde tevens een modeopleiding in Roeselare. Haar werk onderscheid zich van andere door de vrouwelijke benadering, geïnspireerd door de mode van vroeger en nu. Ze is gefascineerd door mode in al haar facetten. Vooral wat de mode bij vrouwen kan teweegbrengen spreekt tot haar verbeelding: mode om te behagen, mode om te charmeren mode, om zich goed te voelen, om zich vrouw te voelen. De modellen die ze creëert nemen de ruimte in met al hun schoonheid en sierlijke bewegingen, de vrouw in al haar gratie. Haar beelden in keramiek worden tweemaal gebakken en daarna bewerkt met oxides en glazuur.