ZomerVanFotografie2022

Zomer van fotografie 2022

03/07/2022 14:00

Maak plaats, maak plaats!

De vrije ruimte staat onder druk. Er heerst een constante spanning tussen het bebouwde en het onbebouwde. We beknibbelen, herschikken en omheinen onze omgeving tot een patchwork van vrije, publieke en private ruimte. Echter niet alleen de bestemming van een plaats kan verschuiven. Een omgeving is namelijk continu in verandering onder invloed van het tijdstip, de licht- en weersomstandigheden en het standpunt van waaruit een plek wordt geobserveerd.

 

Fotografie weet hierbij als geen ander medium het momentum vast te grijpen. Studenten Fotokunst van de Academies van Kortrijk en Brugge zijn op zoek gegaan naar een stedelijke of natuurlijke omgeving om er de vermeende ziel van vast te leggen. Hun visie op de ruimte kon kritisch of poëtisch zijn of gestoeld op esthetiek. De enige voorwaarde was om niet te  vervallen in de klassieke representatie van het landschap. Een zestigtal cursisten ging enthousiast aan de slag. Ze werden hierin begeleid door docenten Leen Brands, Priscilla Bistoen en Lieven Lefere.

 

Het André Demedtshuis maakt deze zomer graag plaats voor hun werk. Ook wij zijn zoekend naar onze plaats binnen het landschap van de kunsten.

 

Voor het eerst tijdens de zomer van fotografie wordt ook de aanpalende tuin van het André Demedtshuis geactiveerd met fotowerken op groot formaat. Deze tentoonstelling wordt gecureerd door Lieven Lefere.